Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за Тресене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Аха!Значи един мотор от Ифа е по-добре направен
    без удари под кръста няма да коментирам МПХ при ТС моторите чета че създават много проблеми

Maximil пусни една снимка да видя къде падат оборотите
    Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
    sigpic

Comment

Колега, случвало ли ти се е да тресе и без клима или само като го включиш?

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
        Колега, случвало ли ти се е да тресе и без клима или само като го включиш?
        Като е студено и при тръгване без да натискам газта тресе, без климатик

Comment

При мен проблема беше следния - при тръгване особено при лек наклон или както казваш на климатик,колата тресеше много направо цялата предница подскачаше и оборотите падаха много (даже се е случвало и да ми загасне) ако я форсирам леко си тръгваше нормално.По принцип всички ремонти по колата си ги правя сам, но този път си намах и на идея от какво може да го прави.Ходих при Лисан и той като видя как се движи двигателя в коша, каза,че са ми заминали тампоните на двигателя,смених ги аз,но даже нямаше и леко подобрение в тресенето...Кой и майстор да питах не можа да ми помогне,докато един ден не си преебах скоростите и като я разглобих проблема се видя - аксиалния лагер беше вкопал в притискателния диск също така беше счупил пласмасовата втулка по която се движи и оттам е усуквал и тресенето е от там (не е отделял равномерно) А нямаше никакви симптоми за съединител ...

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
            При мен проблема беше следния - при тръгване особено при лек наклон или както казваш на климатик,колата тресеше много направо цялата предница подскачаше и оборотите падаха много (даже се е случвало и да ми загасне) ако я форсирам леко си тръгваше нормално.По принцип всички ремонти по колата си ги правя сам, но този път си намах и на идея от какво може да го прави.Ходих при Лисан и той като видя как се движи двигателя в коша, каза,че са ми заминали тампоните на двигателя,смених ги аз,но даже нямаше и леко подобрение в тресенето...Кой и майстор да питах не можа да ми помогне,докато един ден не си преебах скоростите и като я разглобих проблема се видя - аксиалния лагер беше вкопал в притискателния диск също така беше счупил пласмасовата втулка по която се движи и оттам е усуквал и тресенето е от там (не е отделял равномерно) А нямаше никакви симптоми за съединител ...
            твоя двигател е коренно различен колега при Maximil при мен и при всички с ТД проблема от тресенето (при вкл. клима,суден двг)идва от там,че няма какъвто и да е автоматичен регулатор с изкючение на един,който е като авто. смукач при студен старт но както казах вече никой го няма

@soldier_vl без газ тресе но не гасне
            sigpic

Comment

клима

момчета нз какво да кажа,скоростите са си май добре,несам имал проблем с тях а и нз какво трябва да се случи зада усетя ..... но тресенето става само при студен двигател без климатик,а като го пусна и при студен и при топъл тресе на празен ход
              Алфа Ромео 146ТD 97 - Мега яката

Comment

Ами тогава,вдигни си малко оборотите,да не би някоя пакостна ръчичка,специалист по Ифада е намалил много оборотите!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

клима

май и скоростите заяждат нещо....

Comment

Първоначално публикувано от Maximil Покажи съобщение
                    май и скоростите заяждат нещо....
                    сигорен ли си?Напълно е възможно да си въобразяваш след коментара на 455115 прочети внимателно мнението му и ще видиш,че при него тресенето не е само при вкючен климатик

Просто специалистите от ИФА са прочели за оплакванията от МПХ на бензинките и са решили да ни спестят това главоболие
                    sigpic

Comment

То при мен тресенето нямаше общо с прецакването на скоростите,просто като ги свалих видях от какво е било! А и не тресеше на празен ход само на скорост.

Comment

клима тресе

оффф да еба и колата,

Comment

Working...
                        X